Een culinair verhaal van vier generaties, geserveerd in vijf, zes of zeven gangen.
Restaurant Mario serveert als sinds de jaren 80, het bekende 7 gangen verrassingsmenu. Een avondvullend diner waarin wij u graag culinair verrassen met Italiaanse en lokale traktaties, welke wij elk seizoen aanpassen. Op woensdagavond, donderdagavond en zondagmiddag is het ook mogelijk om 5 of 6 gangen te bestellen. Op vrijdag en zaterdagavond serveren wij u graag de totale beleving van ons 7 gangen verrassingsmenu.
Maakt u diner compleet met een bijpassend wijnarrangement of kies iets bijzonders van ons wijnkaart. Wellicht iets uit onze wijnkelder?
In de winter van 1964 vertrok Mario, vanuit Valle D’Aosta naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam werkzaam ontmoette hij al snel zijn vrouw.
Het bloed stroomde waar het niet gaan kon, en zo namen zij begin 1967 het dorpscafé, Het Anker, van haar ouders over. Het biljart ging eruit en zij verbouwden het café tot een Italiaans restaurant: Ristorante Mario Uva.
In de jaren tachtig, als pionier op culinair gebied, introduceerde hij voor het eerst het 7-gangen verrassingsmenu. De gasten konden toen, zonder menukaart, kennis maken met de kookfilosofie van Chef-kok Mario Uva.
Naast de bijzondere vermelding en het ‘Diploma di Cucina Eccellente’ van de Accademia Italiana della Cucina, kreeg het restaurant, in het jaar 2000 ook een Michelinster, behouden tot 2007.
In 2008 nam Alessandro het familiestokje over, om met zijn team de oorspronkelijke werkwijze en filosofie voort te zetten. In 2012 ontving Mario de ‘Mondo Italia Award’, een onderscheiding voor zijn jarenlange gastronomische ambassadeurschap. In 2018 ontving Alessandro de prestigieuze ‘Diamond Award’ voor zijn jarenlange gastheerschap in de gastronomie. Wij zijn lid van ‘Registro Eccellenze Italiane’ en met de benaming ‘Marchio Ospitalità Italiana’. Het restaurant werd drie keer uitgeroepen tot het Beste Italiaanse Restaurant van Nederland. Het behaalde niveau en de revolutionaire werkwijze geven tot op de dag van vandaag het tegenwoordige Restaurant MARIO een constante stroom van culinaire bewonderaars.
Vanaf 2025 zwaait Emilio, jongste zoon van Mario en vierde generatie Uva, de scepter!
Het was begin jaren tachtig dat Mario ging experimenteren met pasta, hij combineerde zijn huisgemaakte pasta’s met vis, vlees en gevogelte. De meest innovatieve creaties kregen vorm, maar de meest bekende is toch wel het kwarteltje in een nestje van tagliolini.
Onze kookfilosofie en -vaardigheid, om op simpele wijze en met een gering aantal ingrediënten een hoogstaand product voor te zetten, is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. In samenwerking met de Chef-kok ontwikkelen wij om de twee weken een uitgebalanceerde proeverij van gerechten, waarin de veelal uit Italië geïmporteerde ingrediënten de authenticiteit van de smaken blijft garanderen.
Om de zes weken, wanneer het werk het toelaat, reizen wij graag af naar la bella Italia, met name de provincie Valle d’Aosta. Een traditie, zoals Mario dat toen ook al deed, om de meest heerlijke en verse producten op te halen. Een culinaire reis vol boodschappen, inspiratie en ‘lekkere dingetjes’.
Vanwege de drukte rondom de overname is Private Dining tijdelijk niet beschikbaar.
Houd onze website in de gaten voor updates.