De Kookstudio

In het karakteristieke pandje op nummer 16, pal naast het restaurant, is onze kookstudio gevestigd. Hier geven wij u de mogelijkheid voor het volgen van gezellige, leerzame en inspirerende kookworkshops.

Toen Mario met pensioen ging heeft hij zijn langgekoesterde wens laten uitkomen. Een eigen kookstudio om zo zijn kneepjes van het vak door te kunnen geven aan iedereen die maar interesse had in koken. Maar Mario was eigenlijk meer gewend om voor zijn leerlingen te koken dan dat hij het aan hen overliet. En zo kwam het tot gedenkwaardige middagen zonder lessen maar vol gezelligheid en mooie herinneringen.

Tegenwoordig staat de kookstudio onder leiding van Alessandro, oudste zoon van Mario, die u wellicht kent als gastheer uit het restaurant. Samen met zijn Chef-kok gaat hij u kennis laten maken met niet alleen de moderne maar ook met de klassieke familiegerechten van de familie Uva. Gerechten die door de jaren heen zijn aangepast maar in de basis aan familierecepturen vasthouden.

Koken doe je samen

GRUPPO – Cucinare insieme!

Samen Italiaans koken is het mooiste dat er is, de interactie tussen de koks en de leerlingen inspireert en verbind. Vanaf de mise en place tot het opmaken van de borden, het hele proces is een gezamenlijke en ontspannen bezigheid.

Na het welkomstaperitief starten we met de uitleg van het menu. Er worden kleine teams gemaakt want u werkt samen aan een onderdeel van het menu. Het menu bestaat uit een vijfgangendiner; bestaande uit een antipasto, primo, risotto, secondo en dolce. Duur van de kookworkshop is ongeveer vijf uur. Onze chefs zullen u ondersteunen tijdens het koken en al uw vragen beantwoorden. Koken en dineren gebeurt in de kookstudio.

Onze ‘CUCINARE INSIEME’ kookworkshops zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Kom gezellig koken met vrienden, kookclubs, familie en collega’s. Wij koken voornamelijk met een groepsgrootte van minimaal 8 tot maximaal 16 personen.

Kookworkshops

Gruppo

CUCINARE INSIEME
5-gangenmenu met wijnen 85,00 p.p.
Compleet met aperitief, koffie, thee en water.

Koken in groepsverband, minimaal acht tot maximaal zestien personen. Start om 16.00 uur, duur ca. 5 uur.

Reserveren en beschikbaarheid gaat via e-mail.

Privato

L’ARTE DELLA CUCINA
7-gangenmenu met wijnarrangement 250,00 p.p.
Compleet met aperitief, koffie, thee en water.

Privé kookles met exclusieve proeverij van regionale wijnen uit eigen import. Minimaal zes tot maximaal acht personen. Start om 12.00 uur, duur ca. 8 uur.

Reserveren en beschikbaarheid gaat via e-mail.

MaRIO MASterclass

CUCINA DEL MONDO
Exclusieve kooklessen met bekende kookboeken auteurs! Dat betekent internationale gerechten met Italiaanse invloeden. Zij zullen hun passie met u delen. De masterclass is compleet verzorgd met een bijpassend wijnarrangement, aperitief, koffie, thee en water.

Masterclass voor twintig personen. Start om 16.00 uur, duur ca. 5 uur. Uitsluitend op de zondag.

Vanaf november 2021. Informatie hierover gaat via onze nieuwsbrief en sociale mediakanalen.

Private Lesson

PRIVATO – L’ARTE DELLA CUCINA
‘Si cucina sempre pensando a qualcuno, altrimenti stai solo preparando da mangiare’!

Hier krijgt u de volledige aandacht van zowel de Chef-kok als de sommelier!

Tijdens de privé kookworkshop ‘L’ARTE DELLA CUCINA’ gaan wij dieper in op de oorsprong en het gebruik van ingrediënten, snij- en kooktechnieken. Wij gaan met u een zevengangenmenu bereiden, waarbij u ook alle informatie over de bijpassende wijnen krijgt, in de vorm van een proeverij. Naast de volledige wijn-spijs begeleiding is er uiteraard voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze besloten privé kookworkshop is voor minimaal zes tot maximaal acht personen.

Mario Masterclass

MARIO Masterclass (afgekort M•M) is een geheel nieuw concept, waarbij u kennis maakt met de keukens van de wereld. U krijgt hierbij de exclusieve kans om kooklessen te volgen van bekende en minder bekende, maar even getalenteerde, kookboeken auteurs. Met de M•M lessen krijgen zij de mogelijkheid om hun geschreven recepturen voor u tot leven te brengen. Zij zullen hun passie met u delen, omdat koken inspireert, verbindt en grenzen overschrijdt.

Het idee voor M•M is bij ons ontstaan door de leuke nieuwe contacten die wij hebben leren kennen tijdens de realisatie van ons derde kookboek en via de gezamenlijke passie voor de Italiaanse keuken. De M•M lessen over de diverse keukens zullen daardoor ook altijd verbonden zijn door Italiaanse invloeden.

De Chef-kok van Restaurant MARIO zal tijdens elke M•M aanwezig zijn om deze Italiaanse invloeden te garanderen. Na elke M•M zal hij een mooi gerecht opnemen in ons menu Mondiale.

Bij het welkomstaperitief van de M•M kunt u kennismaken met de auteur. U krijgt vervolgens een kookschriftje uitgereikt met hierin de receptuur en ruimte voor eigen aantekeningen tijdens de M•M. Daarna volgt u de kookles, waarna u gezamenlijk dineert. Alessandro gaat de uitdaging aan om wijnen te selecteren die aansluiten bij de keuken van de M•M en zal deze tijdens het diner schenken. Ter afsluiting heeft u de mogelijkheid om een gesigneerd kookboek van de auteur aan te schaffen.

De M•M lessen worden vanaf november gegeven en vinden altijd op een zondag plaats rond 16:00 uur. De duur van de M•M lessen ligt rond de vijf uur, afhangend van de gezelligheid die de Italiaanse sfeer uiteraard met zich meebrengt. Vanwege de exclusiviteit zijn er een gering aantal plaatsen beschikbaar: maximaal twintig personen kunnen een M•M volgen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (onderaan deze pagina).

Wij zullen alle informatie, zodra deze bekend is, hierin vermelden. Onder andere de datum, de auteur en het bedrag voor de deelname (verschilt per M•M). Wij streven ernaar om toekomstige M•M lessen tijdig bekend te maken op deze pagina en via onze sociale mediakanalen.