De Kookstudio

In het karakteristieke pandje op nummer 16, pal naast het restaurant, is onze kookstudio gevestigd. Hier geven wij u de mogelijkheid voor het volgen van gezellige, leerzame en inspirerende kookworkshops.

Toen Mario met pensioen ging heeft hij zijn langgekoesterde wens laten uitkomen. Een eigen kookstudio om zo zijn kneepjes van het vak door te kunnen geven aan iedereen die maar interesse had in koken. Maar Mario was eigenlijk meer gewend om voor zijn leerlingen te koken dan dat hij het aan hen overliet. En zo kwam het tot gedenkwaardige middagen zonder lessen maar vol gezelligheid en mooie herinneringen.

Tegenwoordig staat de kookstudio onder leiding van Alessandro, oudste zoon van Mario, die u wellicht kent als gastheer uit het restaurant. Samen met zijn Chef-kok gaat hij u kennis laten maken met niet alleen de moderne maar ook met de klassieke familiegerechten van de familie Uva. Gerechten die door de jaren heen zijn aangepast maar in de basis aan familierecepturen vasthouden.

Koken doe je samen

GRUPPO – Cucinare insieme!

Samen Italiaans koken is het mooiste dat er is, de interactie tussen de koks en de leerlingen inspireert en verbind. Vanaf de mise en place tot het opmaken van de borden, het hele proces is een gezamenlijke en ontspannen bezigheid.

Na het welkomstaperitief starten we met de uitleg van het menu. Er worden kleine teams gemaakt want u werkt samen aan een onderdeel van het menu. Het menu bestaat uit een vijfgangendiner; bestaande uit een antipasto, primo, risotto of gnocchi, secondo en dolce. Duur van de kookworkshop is ongeveer vijf uur. Onze chefs zullen u ondersteunen tijdens het koken en al uw vragen beantwoorden. Koken en dineren gebeurt in de kookstudio.

Onze ‘CUCINARE INSIEME’ kookworkshops zijn voor zowel particulieren als bedrijven. Kom gezellig koken met vrienden, kookclubs, familie en collega’s. Wij koken voornamelijk met een groepsgrootte van minimaal 8 tot maximaal 16 personen.

Kookworkshops

Gruppo

CUCINARE INSIEME
5-gangenmenu met wijnen 90,00 p.p.
Compleet met aperitief, koffie, thee en tafelwater.

Koken in groepsverband, minimaal acht tot maximaal zestien personen. Donderdag t/m zaterdag vanaf 16.00 uur. Zondag vanaf 12.00 uur. Duur ca. 5 uur.

Reserveren en beschikbaarheid via e-mail.

DEGUSTAZIONE

LINEA GASTRONOMICA
Leer koken met de producten uit de delicatessenlijn van Linea Gastronomica. Proef de Zuid Italiaanse smaken en gerechten in de vorm van een proeverij. Ontvangst met welkomstaperitief, daarna regionale wijnen uit eigen import, afsluiting koffie/thee en tafelwater.

Reserveren, prijs en beschikbaarheid via e-mail.

MaRIO MASterclass

CUCINA DEL MONDO
Exclusieve kooklessen met bekende kookboeken auteurs! Zij delen hun passie en gerechten met Italiaanse invloeden.
Aansluitend de masterclass serveren wij de 4-gangen-lunch + wijnarrangement in het restaurant.

MM-Compleet:
Masterclass + 4-gangen-lunch compleet: 185,00 p.p.
Maximaal twintig personen. Start om 11.00 uur.

MM-Lunch:
4-gangen-lunch + wijnarrangement: 85,00 p.p.
Maximaal veertig personen. Start om 14.00 uur.

Uitsluitend op een zondag.

Meer informatie hierover via onze nieuwsbrief en sociale mediakanalen.

DEGUSTAZione

LINEA GASTRONOMICA

Leer koken met de producten uit de delicatessenlijn van Linea Gastronomica! Een nieuw initiatief onder leiding van Alessandro en culinair partner Henk Schulte. Proef de Zuid Italiaanse smaken en gerechten in de vorm van een proeverij. Met uitleg en oorsprong van de ingrediënten en uiteraard compleet verzorgd met ook de wijnen uit eigen import. Na afloop is er de mogelijkheid tot het aanschaffen van de producten met een mooie korting van 25% p.p.

Mario Masterclass

MARIO Masterclass (afgekort M•M) is een geheel nieuw concept, waarbij u kennis maakt met de keukens van de wereld. U krijgt hierbij de exclusieve kans om kooklessen te volgen van bekende en minder bekende, maar even getalenteerde, kookboeken auteurs. Met de M•M lessen krijgen zij de mogelijkheid om hun geschreven recepturen voor u tot leven te brengen. Zij zullen hun passie met u delen, omdat koken inspireert, verbindt en grenzen overschrijdt.

Het idee voor M•M is bij ons ontstaan door de leuke nieuwe contacten die wij hebben leren kennen tijdens de realisatie van ons derde kookboek en via de gezamenlijke passie voor de Italiaanse keuken. De M•M lessen over de diverse keukens zullen daardoor ook altijd verbonden zijn door Italiaanse invloeden.

De Chef-kok van Restaurant MARIO zal tijdens elke M•M aanwezig zijn om deze Italiaanse invloeden te garanderen. Na elke M•M zal hij een mooi gerecht opnemen in ons menu Mondiale.

Bij het welkomstaperitief van de M•M kunt u kennismaken met de auteur. U krijgt vervolgens een kookschriftje uitgereikt met hierin de receptuur en ruimte voor eigen aantekeningen tijdens de M•M. Na de kookles gaat u gezamenlijk lunchen in het restaurant. Alessandro gaat de uitdaging aan om wijnen te selecteren die aansluiten bij de keuken van de M•M en zal deze tijdens de lunch schenken. Ter afsluiting heeft u de mogelijkheid om een gesigneerd kookboek van de auteur aan te schaffen.

De M•M lessen vinden altijd plaats op een zondag. De masterclass en de 4-gangen-lunch zijn compleet verzorgd met een bijpassend wijnarrangement, aperitief, koffie, thee en water.

Vanwege de exclusiviteit zijn er maximaal twintig plaatsen beschikbaar voor het volgen van de masterclass in de kookstudio.

De aansluitende lunch serveren wij vanaf 14.00 uur in het restaurant. Deze is toegankelijk voor iedereen, er zijn maximaal veertig plaatsen beschikbaar.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (onderaan deze pagina).

Wij zullen alle informatie, zodra deze bekend is, hierin vermelden. Wij streven ernaar om toekomstige M•M lessen tijdig bekend te maken op deze pagina en via onze sociale mediakanalen.